Scroll Top

Çocuklarımızı Hayata Nasıl Hazırlamalıyız?

Çocuklarımızı Hayata Nasıl Hazırlamalıyız?

Çocuklarımızı Hayata Nasıl Hazırlamalıyız? Bu soru günümüz ebeveynlerinin düşünmesi gereken bir konu haline gelmiştir. Sizler kendinizi ve çocuklarınızı hayata karşı nasıl hazırlıyorsunuz?

El Bebek Gül Bebek

Çocuklarımızı Hayata Nasıl Hazırlamalıyız? Çocuklarımızı artık eski nesle oranla daha koruyucu büyütmekteyiz. Bu süreç henüz onlar ana rahmine düşmeleri ile başlıyor. Rutin hastane kontrolleri, kontrollü doğum, eve dönüşte her türlü ihtimal ve ihtiyaca hazırlıklar… Güvenli alan evlerinden dışarı çıktıklarında da rahat edecekleri zorlanmayacakları bebek arabaları, okula başladıklarında özel binek araçlarımız ya da okul servisleri ile evden okuldaki güvenli alanlarına. Çocuklar hiç bir tehdit ve tehlikeye maruz kalmadan üniversite hayatına kadar bu şekildeler. Tabi ki üniversite hayatını farklı şehirde geçirme olanağı doğmuşsa ya da siz onunla birlikte üniversiteyi kazandığı şehre gitmediyseniz.

Bu demek değil ki çocuklarımızın düzenli kontrollerini yaptırmayalım, onları güvenli bir ortamda dünyaya getirip dış dünyanın tehlikelerinden korumayalım. Ancak hiç düşündünüz mü çocuk bir yetişkin olana kadar ne kadar sorumluluk aldı? Ne kadar bir tehlike veya tehditle karşılaşıp çözüm üretebildi? Bu ve bunun gibi hayatın gerçeği olan durumlarla hiç yüzleşti mi? Cevabınız hayır ise, ileride çocuğunuz en ufak ciddi olmayan bir problemle karşılaşsa dahi bu onun için büyütülecek ve üstesinden gelmekte zorlanacağı bir sorun haline gelebilir. 

Günümüz Çocuk Ve Gençlerinde Görülen Depresyon

Çocuklarımızı Hayata Nasıl Hazırlamalıyız?günümüzde çocuk ve gençlerde depresyon vakaları artış göstermektedir. Bu önceden bu kadar yoğun değilken ya da hemen hemen hiç görülmezken, neden günümüzde görünür olduğu biraz sorgulanmalıdır. Aileler, aşırı koruyucu ebeveyn olmayı biraz düşünmeliler. Bu, çocukları ile ilgilenmemeleri anlamına gelmiyor. Elbette ki geçmişe oranla günümüz koşullarında dış riskler daha görünürdür. Bunlar için gerekli önlemleri aldıktan sonra çocukları yaşlarına uygun sorumlulukları üstlenmeleri için fırsat verilmeli ve hayatın gerçekleri karşısında detaya girmeden çocuktan gizlenmemeli. Buna bir örnek verecek olursak, ölüm konusunda çocuklara  yakınının ölümü gizlenmemeli. Sonuçta ölüm hayatın bir gerçeği. Çocuğa kişinin neden nasıl öldüğü konusunda yaşına uygun olarak fazla detaya girmeden soruları cevaplanmalı ki ileride bir kayıp yaşadığında bu durumun karmaşasını abartılı bir şekilde yaşamasın. 

0555 075 2944

İnstagram 

kadromuz

bir yorum bırakın